Buradasınız
Anasayfa > Haberler > KAI Günleri Yine Kars’a Yaradı!

KAI Günleri Yine Kars’a Yaradı!

Ajanslar bile Anladı! Tanıtım Günlerine Kars Damgasını Vurdu 1-2-3-4 Kasım Günlerin de İstanbul Maltepe’de 2. Ardahan Günlerini düzenlemeye hazırlanan ARDAFED’in Şiddetle ret ettiği ve Ardahan’ı gölgelediğini her platformda öne sürüp, KAI, KAISİAD ve KAIFED’lri ret ettiği KAISİAD’ın düzenlediği KAI Günlerinde Ardahan ve Iğdır yine Kars’ın gölgesinde kaldı. Ardahan’ın adının geçmediği, Iğdır’ın sanki olmadığı İstanbul’daki etkinlikte Kars’ın adı yine öne çıkması dikkatlerden kaçmadı.

**Ajans bile anladı, bizim Ardahanlılar hala anlamadı!

Hele bakın bu etkinlikte ve ajan haberlerin de Ardahan’ın adı var  mı?

Kars Belediyesi tarafından yapılan ve Kars’ın tarihi dokusunun neredeyse birebir minyatürleştirildiği birçok eser Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günlerinde geniş yer buldu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yoğun ilgi sonrasında, bibloların kentin tarihi havasını ülke genelinde hissettirebilme noktasında etkili olduğunu ve ilgili katılımcıların aslını görmek için Kars’a geleceklerini söylemelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Karaçanta, ayrıca MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş Kars standını ziyaret etmesinin kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Kars’ı anlatan Kars Kalesi başta olmak üzere, Taş Köprü, Evliya Camii, 12 Havariler Kilisesi, Kümbet Camii, Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi, hamamlar ve daha birçok tarihi binanın minyatürü ve Kars kaşarı, grevyeri, çeçil peyniri, ketesi, sarıyağı, Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım günlerinde görsel şölen yaşattı.

*Ardahan İl Komisyonu da KAI, KAIFED, KAISİAD’ları Ret Etti..

*22/08/2017 Tarihli Haber

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Serhat Kenti, ülkenin 75 plakalı şehri, Avrupa’nın Kafkaslara açılan kapısı, Doğu Anadolu’nun Karadeniz girişi, BTC/Bakü ve Tanap ve Çin’den Hazara uzanan demir yolunun gibi dev projelerin stratejik kent yaptığı Ardahan adını gölgeleyen oluşumlara ilk resmi tavrını ortaya koydu.

Birilerinin siyasi hesapları doğrultusuna Ardahan’ı diğer illerle bağdaştırıp, Ardahan ismini gölgeleyen oluşumların kentin tanıtımına, beklentilerine hiç bir katkı sunmadığını belirten Ardahan İl Komisyonu Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığına yapılan toplantıda başta KAI, KAIFEDve KAISİAD denen ama Ardahan ve Ardahanlılar ile alakası olmayan oluşumlar başta olmak üzere Ardahan adını taşımayan stk, federasyon, derneklerin etkinliklerine katılmama kararı aldı.

**KAI, KAIFED, KAISİAD’larla Ardahan’ın İşi Yok..
Alınan bilgilere göre daha önce İstanbul KAISİAD’ın düzenlediği ancak ARDAFED İstanbul başta olmak üzere Ardahan Derneklerinin ‘KAI, KAISİAD’ denen oluşumlar Ardahan’ı adını kullanırken, Ardahan’a hiç bir katkı sunmadıklarını’ belirtip, destek vermediği organizasyonun bir benzerini yapmak isteyen ve Ardahan Valiliğinden, Ardahan Belediyesinden, Çıldır, Göle, Posof Belediye Belediyelerinden, İlçe Kaymakamlarından, Vali Yardımcılarından, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, Ardahan Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği, Ardahan Arıcılar Birliği, Ardahan Esnaf Odası ve Ardahan’da ki diğer dernek, stk, federasyonlarından destek isteyen Ankara KAI Federasyonun etkinliğine ‘KAI’ler Ardahan’ın temsil etmiyor, Ardahan Federasyonları ve Dernekleri Ardahan’ın adını en iyi şekilde temsil etmekteler. Yapılacaksa onların olduğu, onların yapacağı etkinliklerde varız’ diyerek Ankara KAIFED’in Ankara’da düzenlemek istediği etkinliğine katılmama kararı aldıkları öğrenildi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliaoğlu ve Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Esfender Yılan Ankara’da bulunan KAI Federasyonun Ardahan İl Komisyonuna sunduğu etkinliğe Ardahan’ı, Ardahan Federasyonlarının onayını almadan yapılmasına karşıyız. Bu nedenle Ardahan İl Komisyonu olarak KAI Ankara Federasyonun Ankara’da ki organizasyonuna katılmama kararı aldıklarını belirttiler.
**Çıldır Belediye Başkanı:
Ardahan’ın kendi federasyon ve dernekleri var..
Öte yandan toplantıda söz alarak KAI, KAIFED, KAISİAD denen Ardahan ve Ardahanlılarla ilgi ve alakası olmayan oluşumların Ardahan’a hiç bir katkı sunmadıkları gibi Ardahan’ı gölgelediklerini bu nedenle biz önce kendi federasyonlarımız olan Ardahan Federasyonları ile hareket etmeliyiz. Gerekirse İstanbul yada Ankara’da geniş çaplı bir Ardahan etkinliği yapabiliriz. Bizim federasyonlarımızın bunu yapma gücü ve ekibi var.’ diyerek KAI, KAIFED, KAISİAD denen oluşumlara Ardahanlıların sıcak bakmadığının altını önemle çizdiği de alınan bilgiler arasında olurken, aynı toplantıda AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay’ya da telefonla bağlanılarak, İl Komisyonu Kararının kendisine aktarıldığı, Milletvekili de çoğunluğun kararına saygılı olduğunu belirttiği alınan diğer bilgiler arasında oldu.
**ARDAFED Konuyu sık sık gündeme taşıyordu..
Bugün yapılan toplantıda ilk kez resmi bir tepki alan KAI ve KAISİAD gibi Ardahan ve Ardahanlılarla alakası olmayan oluşumların Ardahan olarak ilk resmi tepkinin konulması Ardahanlılar arasında olumlu bir karar olarak değerlendirilip, İl Komisyonuna teşekkür edilirken bu önemli çıkışın yapılması Ardahan adına en güzel davranış olarak görüldü.
Ardahan İl Komisyonuna ve AK Parti Ardahan Milletvekilline teşekkür eden Ardahan Dernekler Federasyonları bu konuda ne yapılacaksa bu önemli konun fikir babaları olan Ardahan federasyonları olarak hazır olduklarını kamuoyuna bir kez daha deklere ettiklerini belirttiler.
Erkan Özçelik
Site hakkında yada düğün nişan gibi etkinlikleriniz için beni arayabilirsiniz. http://facebook.com/erkangole
https://www.koprulurehberi.com

Bir yanıt yazın

Top